søndag den 19. oktober 2008

Ting 23: rejsen fuldendt - rejsen lige begyndt

Så er 23ting ved at være slut. Det er min anden runde, prøvede kurset af i 2007 i Århus i forbindelse med min afslutttende opgave på Biblioteksskolen. Er gentagelsen spildt? På ingen måde. Mange af tjenesterne har nået at udvikle sig yderligere som f.eks. flick.com. og Librarything.com og mange andre.

Det bedste ved 23ting er stadigvæk at gøre det som et fællesprojekt, hvor jeg lærer nye ting sammen med mine kollegaer: Anni, Lene, Jane, Lars, kristoffer, Susanne osv. Fællesskabet er motivationen.

Det "værste" ved 23ting er de enormt mange muligheder, som web 2.0 åbner op for, som bibliotekerne kan genbruge/udvikle i forhold til deres digitale services og som kræver nøje overvejelser og viden om brugernes behov for at bruges bedst muligt. Og er vi klædt på til det?

Brugen af de forskellige nettjenester til at løse opgaverne i 23ting er kun som små spadestik ind i de ufattelige mange muligheder, som tjensterne rummer. Og der er ingen vej udenom for alle os, der arbejder med informationsformidling. Vi må (og er i gang med) at uddanne os indenfor de digitale nettjenester. 23ting er kun begyndelsen.

Ting 22: Odeo is dead

Hvis det så bare var så nemt som beskrevet i guiden. Men ODEO STUDIO er er an vanskelig fætter at danse med.

Der findes alternativer som f.eks. polderbits.com og Podbean.com til at løse opgaven - som en musikbibliotekar i Århus har foreslået mig. Har vist lidt brug for hjælp her. Læs mere senere.

Ting 21: Sig det med levende billeder

Youtube er en hjemmeside, hvor alle kan uploade deres mere eller mindre mindeværdige videoer. Populariteten vidner om en verden, der mere og mere domineres af billeder fremfor tekst. En video siger jo det hele? Eller hvad?

Her er f.eks. en video, der gengiver Laura Cohens manifest for den digitale bibliotekar 2.0



Og her er en af mine egne fra en rejse til Sicilien i 2005:

Ting 20: Podcasts kan ikke slides op


Podcasts er lydfiler, der ikke bliver slidt. De kan downloades og nydes af de mange - uden at det går ud over kvaliteten. Modsat bøger og audiovisuelle medier i de gængse formater som Dvd, Video, CD og Cd-Rom, der bliver slidt op jo flere, der bruger dem.

Det smarte og samtidig uoverskuelige er at man kan abonnere på udvalgte lydfiler f.eks. fra DRs radioprogrammer. Jeg finder bla. Mads og Monopolet i en oversigt over podcasts fra DR http://www.dr.dk/Podcast/A-G.htm

Med itunes programmet kan jeg så abonnere på radioprogrammet Mads og Monopolet som podcast - fordi lydfilen er en xmlfil. Åbner fanebladet avanceret og vælger abonner som podcast. Herinde indsætter jeg xml-filen. Og nu kan jeg så høre den på min pc - men jeg kan tilslutte min ipod og lægge lydfilerne derover og tage dem med, hvorhen jeg vil. Og lytte til dem hvornår jeg vil.

Ting 19: deledokumentprogrammer

Bruger mest Google docs, når der skal deles dokumenter. En smart funktion i stedet for at sende nye opdtarede versioner af et dokument til andre. Især er denne funktion værdifuld, hvis de, men deler med befinder sig geografisk på andre locations. Deler man f.eks. med sine kollegaer er det faktisk nemmere at bruge det interne drev på arbejdspladsen, der fungerer som (dele)arkiv.
Når man uploader et dokument til Google Docs ændrer tekst og evt. tabeller sig drastisk. En god idé er faktisk at skrive inde i programmet og oprette sine tabeller dér.

Google docs tillader publicering af dokumenter online, som f.eks. kan registreres og tagges i del.icio.us. Hermed kommer man udenom de sædvanlige distributionsveje, der er knyttet til de trykte medier. Bliver det en revolution i informationsformidling? Det er det vist allerede!

tirsdag den 16. september 2008

Ting 18: En wiki kræver grønne fingre


Wiki er ikke altid den bedste løsning til deling af informationer mellem en gruppe mennesker. Det afhænger først og fremmest af behovet. Spillegruppen på Kolding Bibliotek fik som eksperiment en wiki i foråret - mest fordi jeg havde lyst til at oprette én og eksperimentere med hvad sådan én kan bruges til. Spillewikien nåede at få hele tre medlemmer, men blev ikke benyttet.

No offense. For de sociale tjenester kræver tid og opmærksomhed for at kommunikationen flyder mellem medlemmerne. Ellers standser udvekslingen. Derfor er det nok en idé at overveje behovet for hvilken type informationsudveksling, der er brug for, inden man søsætter sådan en fætter.
Men er behovet der, er der en hel del at komme efter. Det har vi set med det mest berømte eksempel af dem alle: Wikipedia.

Ps: Jeg oprettede en wiki fra wetpaint.com. Det er fuldt udbygget program, der bl.a. rummer et forum for medlemmerne, fotogalleri, de seneste nyheder, medlemsliste og mulighed for at oprette mapper med utallige informationer. Her er det tydeligt at en wiki er meget mere end et arkiv for informationer, en wiki lægger op til en rig udveksling mellem medlemmerne. Jeg har stadigvæk tilgode at være en del af en levende wiki. Wiki, blogs, og alle andre sociale nettjenester kræver ligefrem sociale grønne fingre.
Wikis har med stor succes været benyttet af folk med f.eks. lokalhistoriske interesser. Oftest sat i gang af biblioteker. Det bliver spændende at følge udviklingen.

mandag den 1. september 2008

Ting 17: Wærktøjer til wiki

Var inde og sammenligne en række forskellige værktøjer til selv at skabe en wiki. Sørgede lige for at bookmarke oversigtssiden http://www.wikimatrix.org/ - på min side på del.ico.us. og opdagede at jeg delte siden med 8.211 andre brugere

Synes ikke f.eks. PBwiki er et specielt godt program. Har derimod udvalgt og testet wetpaint.com i en wiki til spilgruppen. Mere om det i næste ting.

Ting 16: Søg med Technorati

Er det at blogge ikke bare ligegyldig snik-snak? Noget for kun den nærmeste vennekreds. Nej, slet ikke. Selve ideen med at skabe en søgemaskine, der søger i blog-indlæg (både titel, indhold og tags) siger seriøst noget om forventningerne til de informationer, som de enkelte bloggere putter ned i deres indlæg. På blog-søgemaskinen Technorati.com finder du mere end 80 millioner blogs.

Hvis du vil følge med i, hvad der bliver skrevet på danske blogs, så prøv også at besøge Overskrift.dk og se, hvad du kan finde der. Siden opdaterer løbende indhold fra mere end 100.000 danske weblogs. Tag-clouds er her en vidunderlig lille overskuelig grafik.

NB: Med Explorer 7 følger en søgefunktion til Blogs (find blogs on your favorite topics) - en orange knap til værktøjslinien med et stort hvidt B i. Det er efterhånden en værdifuld funktion.

Læs mere om Technorati på informationsportalen: http://www.informationsportalen.dk/artikelarkiv/artikler/art1846.htm

Ting 15: Del med del.icio.us

Nej, hverken bibliotekarer, it-folk eller kommunikationsfolk har eneret på at lave linklister og udvikle databaser. Brugerne gør det hele selv på forskellige online bookmark-sider og deler dem med hinanden. Del.icio.us var én af de første hjemmesider, hvor man kunne gemme sine favoritsider og dele dem med andre brugere fra hele verden. For at kunne genfinde siderne opstod tagging-systemet, som går ud på at brugerne ufhængigt af hinanden tildeler siden 'tags', som bedst kan oversættes med en slags emneord. Brugerne kender altså ikke til hinandens kriterier for at vurdere siderne.

Denne diciplin med tildeling af emnenord i bibliografiske databaser har tidligere været forbeholdt eksperter, der først opfandt de hierakiske systemer og klynger ef emneord i grupper, og derefter registrerede de posterne. Med tagging-systemet er det omvendt. Først registrerer brugerne posterne og tildelser dem emneord og siden kan emneordene samles i klynger og udgøre et eller andet hieraki. Og hver dag opstår der nye. I princippet er der ingen grænser for hvílke emneord, der kan tildeles. Al styring overlades - ligesom i wikipedia - til brugerne.

Kan det overhovedet lade sig gøre? Falder systemet ikke fra hinanden hvis ikke eksperten holder sammen på det hele? Og der er jo ingen konsistens i folks forskellige måder at tagge på...!

Del.icio.us er et vanvittigt spændende projekt, som allerde har fået stor indflydelse på måden at skabe databaser på i dag, hvor tempoet i den stadig stigende informationsmængde kan vælte nok så velgennemtænkte systemer. Tænk f.eks. på tag-clouds som erstatning for et emneregister eller en indholdsfortegnelse.

Jeg brugte selv del.icio.us på mine afsluttende opgaver på Biblioteksskolen. Og det er dér, jeg ser del.icio.us største force - nemlig som dele- og inspirationsside for studerende. Selve det at bruge del.icio.us betyder at brugerne automatisk gennemgår en læringsproces med at udvælge og vurdere information.

torsdag den 24. juli 2008

Ting 14: Facebook - connecting people

Facebook samler vennerne. Troede det skulle være en døgnflue for mig, da jeg oprettede en profil. Nu bruger jeg siden flere gange dagligt.

Bortset fra titlen (ansigtbog?? og en uendelig mængde af unyttige applikationer) er facebook en noget smartere version af den gode gamle venindebog. Husker du roser er røde, violer er blå, jordbær er søde og du er ligeså? Facebook er til sammenligning interaktiv og den peger fremad mod liv, der skal leves (og ikke bagud mod liv, der allerede er levet), og så kan man også være venner med drengene :-). Det irske band U2 har lavet en sang, der hedder One. Hør sangen på YouTube. Pretty much my word for this interactive site. I will follow.

mandag den 21. juli 2008

Pas på hundenenene

Mange timer og dage senere....Her er lidt billedsjov med
en online billedgenerator (letterJames.com).
Svært ved at se det? Der skal stå:
Hjælp ! Hundene er ude på Kolding Bibliotek!
På onsdag kommer tegneren Cato Thau-Jensen nemlig forbi med ikke mindre end 6 løse hunde. Watch out!

søndag den 15. juni 2008

Temadag: Bortført af rumvæsner

Var til konference i Århus med kollega Jesper Tobias Albrechtsen for at blive klogere på fænomenet Brugerdreven innovation. "Fra rumvæsen til rumskaber" var titlen på en temadag med oplæg fra Århus Hovedbibliotek, DR, Teatret Contact og Statens Museum for Kunst. Fælles for de fire oplægsholdere var, at de har erfaringer med at inddrage unge i udviklingen af deres tilbud eller "produkter".

I Århus har de med projektet Mindspot ligefrem ansat unge i alderen 15-22 år, som skal være i konstant dialog med de unge og spotte deres hurtigt skiftende behov. Det betyder, at det er de unges forslag til arrangementer og aktiviteter, der er i fokus og ikke hvad modne bibliotekarer går undt og tror, de unge vil have. Web 2.0 med tryk på deltagelse og ejerskab.

Læs mere på Mindspots hjemmeside og se Spotmobilen på de unges blog.

Læs opfølgningen på temadagen på netværket, hvor du kan se slides og deltage i debatten.

BORTFØRELSE: Temadagen sluttede af at vi blev bortført af unge fra Huset i Århus til Husets gamle lokaler, hvor vi skulle lave speed-idéudvikling på kulturtilbud til unge. Noget af det sjoveste jeg har været med til. I min gruppe fik vi bl.a. lavet hurtigruter med plads til skateboard, inliners m.v. på havnestrækning og midt på strøget. Tag den!

Ting 12: Nu med Deezer

Føler mig som hovedpersonen, Robert, (i Nick Hornbys roman High Fidelity), som har en indre trang til konstant at lave playlister. Musikformidlingssitet Deezer.com giver bl.a. muligheden for selv at sætte nogle numre sammen på en liste. Og hvor er det egentlig fedt. Det er mine numre, som jeg kan lide og som jeg har valgt ud. Individualisering? Ja, på den fede måde. For der er masser af ejerskab i den her online musikbutik. Herfra kan alting ske...pludselig er der et nummer af Sinead o'Connor jeg ikke har hørt før. Fordi andre har uploadet det. Og så kan jeg altid bladre lidt frem og tilbage i mine venners playlister. Altså når jeg får nogle.

Jeg har uploadet egne mp3 filer med Gasolin, Sinead o'Connor, Anni lennox, U2, R.E.M og Simple Minds. Og dem har jeg efter en rum tid (frem og tilbage) fundet ud at tilføje min playliste og lagt ud i siden på bloggen her. Værsgo og spil.

søndag den 8. juni 2008

Ting 11: Sidst men ikke mindst last.fm

Beruset af lyd! De sociale sider med musik er en vældig stor fornøjelse. Har oprettet en playliste og lagt ud på min blog med sange fra bl.a. U2, Sinead o'Connor og Annie Lennox. Kan endnu ikke medtage sange fra R.E.M. For ca. et år siden kunne jeg ikke lave en liste med Sinead´sange. Har i dag kæmpet en indædt kamp for at forstå at jeg er nødt til at have 15 sange på min playliste før jeg kan embedde en kode og lægge ud på bloggen. Indtil da kan man nore sig med at lave kanaler med musik som U2, som o'Connor eller female artists. Og jeg er nødt til at gå tilbage, for jeg har opdaget, at jeg har glemt sange fra yndlingsgruppen: Simple Minds (Don't you forget about me).

Ligesom Librarything er det en tidskrævende opgave at orientere sig og opdage alle de muligheder, der følger med siden. Men det er det værd, når man først er kommet i gang!

Ting 10: I love librarything

Librarything er bestemt for bibliotekarer og andre, der holder af bøger og indeksering. Her er det brugerne der laver alt arbejdet med at registrere, anmelde, rate, tagge, lægge forsider ind, oversætte op til 70 sprog og m.m. Hvad skal man så egentlig med en bibliotekar? Har selv oprettet en samling under den tilladte gratis grænse på 200 stk. Og ved at det er sjovt, men også tidskrævende.

En af de utallige smarte services som teknikken tillader på siden er at lave relationer mellem deltagerne. Man kan se, hvem man deler bøger med. Og jeg deler nu helt op til 2 af mine yndlingsbøger med en noget mystisk bekendt under navnet K_harboe.

I 2007 var jeg så heldig at møde manden bag hjemmesiden ,Tim Spalding, ved en konference om web 2.0 0g fremtidens biblioteker på ARoS Århus Kunstmuseum, hvor Århus Hovedbibliotek var medarrangør. Her er ordet idealist langtfra dækkende for det engagement og den kreativitet, som han lagde for dagen. Hans indlæg er desværre ikke lagt ud på siden.

Tim Spalding arbejder hele tiden på at udvikle siden i forhold til nye samarbejdspartnere - også til biblioteker verden over og LibrayThing ændrer sig konstant. Bibliotek.dk er også blevet inspireret af hjemmesider med brugerskabte data og har søsat et forprojekt i marts 2008, der skal anvende brugernes egne data på den nationale service. Det bliver interessant at se det færdige resultat.

Ting 9: Flickrfan

Er gået hen og blevet uddannet designer. Har lavet mit eget dørskilt med Spell with Flickr. Cool ting, sådan lidt newyorkeragtigt.

Alphabet Beanies\ letter O M h a026 Copper Uppercase Letter V e

Kan nu også lave farvematch med Flickr Color Pick og tegne skitser med Retrievr. Og uploadet eget Librarian Trading Card på Flickr. Sluttede af med at lave en widget fra Flickr på min blog, der sampler billeder fra mit album og viser det på min blog. Det er sgu da smart. I´m a huge fan of flickr. Thomhavecard

lørdag den 7. juni 2008

Feriemode tsk tsk

Der er ligesom gået sommer i det. Har fire dages sammenlagt miniferie fra jobbet, hvor 23ting naturligvis står højt på listen over uopsætlige gøremål.

Bortset fra altså når sommeren kalder, vandet lokker og kroppen bare vil indtage lækre økoretter.
Her er søsters tæer foreviget efter et besøg på den århusianske badeanstalt "Den Permanente" ved Risskov.


lørdag den 24. maj 2008

Er I der Kolding?

Var til koncert på Godset i Kolding til Reggae aften med Ms Mukupa (veninde til afdøde nu meget berømte Natasja). Teknikken fungerede ikke, lokalet var næsten tomt. Men den lille dame med fletningerne kunne alligevel få den lille skare foran scenen til at gynge lidt med. Tough job.

Billedet er fra Ms Mukupas profil på Myspace.

tirsdag den 22. april 2008

(Børne)brugerdreven innovation

Brugerdreven innovation er hot! Århus Hovedbibliotek afholder en konference den 24.april, som jeg deltager i sammen med publikumschefen. Her skal vi bl.a. lære noget om metoden 'Village Square' ved selv at præsentere vores projekt og efterlyse ideer fra de andre deltagerne. Vældig interaktivt og forhåbentligt udbytterigt. Læs programmet.

Læs også manifestet for brugerdreven innovation i 'De ti bud'.

I Århus har de spurgt en række børn om hvordan de gerne vil have at biblioteket ser ud...Klik på videoen.

Ting 8: Fotoarkiv på Flickr

En guldgrube eller hvad? Har været nødt til at oprette en ny konto på Yahoo, fordi min gamle mailadresse fra aakb ikke længere er aktiv. Hmmm...hvad kan man så lære af det?

Flickr er uundværlig for de visuelle og for alle der elsker at lege med billeder. Der er der mulighed for at sætte en creative common licenseegne billeder. OG i avanceret søgning er der mulighed for at søge på andres billeder under "Only search within Creative Commons-licensed content"

Og vupti, så er der et hav af gratis billeder.

Ps: gemmer Google talk til vores pc´er kan tackle det.

lørdag den 5. april 2008

Ting 6: Messenger det virtuelle sendebud


Messenger er et godt redskab til udveksling af lynhurtige kommentarer. Det kræver naturligvis at de andre, man udveksler med også er på. Ellers kan det være ligemeget. Og en mindre grad af refleksion at foretage valget: skal jeg bruge telefon, sms, mail eller den direkte kontakt? Ligenu forekommer det som et overload af kommunikationstjenester, der bare vil tage min tid.

Men børnene (tweens) bruger faktisk messenger i stor stil - måske mest på mobilen. Hvad forskellen på at udveksle via messenger på mobilen eller via en sms kan jeg ikke på øje på. Måske noget med økonomien. Det ville jo være fint, hvis der evt. kunne spares penge på en dyr mobilregning

I arbejdssammenhænge vil det være fint at have messenger liggende på PC´erne ved infostandene. Det kunne være en sjov måde at erstatte opkald på...har allerede lagt messenger på i Info4. Har i øvrigt haft fornøjelsen af at være på messenger med repræsentanter fra 'De muntre Svende' i kontor 1.

Privat har jeg fravalgt messenger, fordi jeg ikke gider smalltalke, hver gang jeg sidder og arbejder på min computer og i øvrigt er i gang med at lave noget andet. Og det bliver omsonst hele tiden at skulle signalere optaget....so whats the point then?

lørdag den 29. marts 2008

Spilgruppen har fået en wiki

spillewiki Home - spillewiki

Spilgruppen har fået en wiki, hvor vi kan dele informationer og idéer med hinanden. Formålet er at synliggøre arbejdet for at forbedre spillemiljøet for de unge på Kolding Hovedbibliotek. Her vil vi bl.a. kunne opsamle mange af de gode idéer, som gruppen har udarbejdet i det seneste år. Og ikke mindst vil vi kunne øve os i at benytte sociale teknolgier i det interne biblioteksarbejde.

NB: Spillewiki er foreløbig privat og kan kun ses og redigeres af medlemmerne: Peter Bech, Gitte Hansen, Kis Michaelsen og Lotte Thomhave. Men alle interesserede på Kolding Bibliotek kan henvende sig og få adgang til at se den nye wiki. Er du interesseret i at se hvad der sker i spilgruppen? Send en mail til loth@kolding.dk eller pebe@kolding.dk.

Der findes en lang række af gratis wikiprogrammer på nettet . Se wikimatrix.org og sammenlign et udvalg. Wetpaint er en wiki som er uhyre nem at oprette og bruge, hvis man er vant til at blogge. Vil du selv oprette en wiki på wetpaint? Se wetpaint.com

onsdag den 26. marts 2008

Ting 4 og ting 5: Livet er kedeligt uden RSS


Hvordan kan man leve uden? Allright, der var engang, hvor det der smarte Google Reader Noget slet ikke eksisterede. Og jo, man kan komme til at abonnere på alt for mange feeds. Og det kan være bøvlet at finde den rigtige feed og putte ned i readeren. Men jeg synes, det er en funktion, man forbløffende hurtig bliver afhængig af. Og Perspektivet i den her ting er enormt. Forbrugerne klistrer og klipper deres egne nyheder og kan sammensætte deres helt egen nyhedsstrøm. Vi skal så lære at kunne gå ind og skifte vores nyheder ud, når de ikke længere er aktuelle eller vi har skiftet fokus.. Eller vælge tidsrøverne fra!
Ligenu er det f.eks. cool at kunne abonnere på nogle af kollegaernes indlæg fra deres blogs...

Her er et tip til, hvordan du kan få din google-reader til at dukke op på din forside:
  • Du skal være inde på din Google hjemmeside
  • klik på tilføj indhold
  • I højre side er der en mulighed for at søge efter gadgets
  • Skriv "reader" (det skal være på engelsk fandt Peter B. ud af)
  • Klik på "tilføj" under ikonet for Google Reader labs

Vupti - nu kan du se alle dine feeds lige med det samme, når du går ind på din egen google hjemmeside.

torsdag den 20. marts 2008

Humor i børnehøjde

Fagkoordinatoren i Børn har fået en lys idé. Cato Thau-jensen skal illustrere seks søjler i Børn med tegninger af bl.a hunde, der letter ben. I går var han på besøg på biblioteket i Kolding og fornemmede stedet og stemningen. Og der bliver nu også overvejet andre motiver end tissetrængende dyr. Motiverne skal males på tynde plader og derefter hænges op i børnehøjde.

Se flere af Cato´s tegninger via Google Billeder

Se hvilke bøger Cato har illustreret via bibliotek.dk og få inspiration til nye læseoplevelser.

Cato Thau-Jensen (født 9. februar 1966 i Århus) er en dansk illustrator. Han er først og fremmest kendt for vilde, farverige, til tider groteske og let surrealistiske malerier som illustrationer til flere billedbøger for børn, der altid har humoren som deres våben.

Læs mere om illustratoren på wikipedia eller forfatterweb (gå gratis ind via dit biblioteks hjemmeside)


Læs Catos egne udtalelser om at arbejde med illustrationer til børnebøger på Center for Børnelitteratur


Cato fik Kulturministeriets Illustratorpris i 2002. Læs pressemeddelse

NB: Catos tegning er fra Boholte Apoteks hjemmeside ,hvor han illustrerede seks receptkuverter. Portrættet af Cato Thau-Jensen er fra Nationalbanken.dk, hvor han illustrerede et møntsæt for børn.

søndag den 16. marts 2008

Famileforøgelse: Fiat 500 sport 1.4

Vi har fået en lille ny i familien. Hun er en italiensk lille dame, der elsker at køre rally i sin fritid og dreje skarpt omkring hjørner. Lyder navnet Bambina.
Hun rummer en række tekniske specialiteter, som vi har mistet overblikket over. Men én af dem er at hun har Bluetooth (jo, teknologien er opkaldt efter Harald med den blå tand). Den bevirker at man f.eks. ved hælp af tale kan beordre hende til at ringe op til en ven (mens ens mobiltelefon ligger på bagsædet og den skal naturligvis også have bluetothteknologien...)
Den primære funktion er naturligvis at fragte os frem og tilbage mellem Århus og Kolding. Min mand er chauffør, men det kunne jo være jeg skulle overveje at tage et kørekort på et tidspunkt.

Ting 3: Eget tehus med iGoogle




iGoogle hitter.....det er bestemt noget af det fra 23ting, jeg har brugt allermest. Får seks stjerner ud af seks for leg og for funktionalitet.
Men er ligesom et kælderrum, hvor der skal ryddes op indimellem for at kunne finde rundt. Har derfor valgt til og fra med hård hånd imellem alle de nye gadgets. Nu har jeg mit eget tehus som tema med afslappende sø og evig sommer. Og det er da skægt at kunne designe sin egen side. Men overblikket hitter mest ved den personlige forside.

De vigtigste gadgets først:

1. Gmail - lynhurtigt overblik over mine mails

2. Google reader - lynhurtigt overblik over de feeds jeg abonnerer på

(herunder nyheder fra litteratursiden.dk og nyheder fra de blogs, som jeg følger med i og kommenterer på inkl. 23ting blogs)

Derudover abonnerer jeg særskilt på nyheder fra Biblog, og e-klumme - så jeg kan følge med i spændingsfeltet mellem ny og gammel biblioteksverden. Jeg læser også nyheder fra DMI, ser tiden og dato og nå ja hvis der bliver tid i overskud kan jeg spille Mario :-)....

lørdag den 8. marts 2008

Ting 1 og 2: Oh, at være blogger

Oh, at være blogger. Så er man da noget. Man kan skrive sin mening om alting og nå ud til et stort publikum. Og der er ingen grænser for, hvad man kan blogge om: vejret, togtiderne eller en brændende interesse.

For hvor er det at blogs gør en forskel? Det er når nogen har noget på hjerte og gerne vil dele det med andre. Sidste sommer introducerede jeg idéen om blogging for min søster, der er kunstner og har en stor kunstinteresse og viden. I dag blogger hun om sine egne ting på paperbowls og skriver om den kunst, der inspirerer hende på kunstbehov. To meget væsentlige kunstformidlingsblogs, der kan være værdifuld for andre.

Ps: Internet explorer 7 har i øvrigt et finurligt søgeikon, som kan bruges til nemt og hurtigt at søge på emner på alle blogs oprettet i blogger.com over hele verden og man kan evt. søge på navne på andre bloggere. Det kan placeres ved siden af Google toolbar, men som sagt vi skal have den rigtige version af browseren. Peter Bech har lavet en vejledning til, hvordan vi selv downloader den nye udgave på kontormaskinerne. Vi får får brug for at have den version når vi skal arbejde med RSS.

søndag den 2. marts 2008

Ting O: Bibliotekar i børnehøjde


Er stolt af at være den nye børnebibliotekar på Kolding Hovedbibliotek.

Med inspiration fra de nye web 2.0 tjenester og vores samlede viden om børn og deres dagligdag er vi på vej med nye initiativer til at bygge bro mellem det fysiske og det virtuelle bibliotek.

Ligenu er vi så småt i gang med at redefinere konceptetet for biblioteksorientering.


Billedet er fra FYSISK BIBLIOTEKSBYGGERI
I DISKURSIV KONTEKST
- Speciale på Kandidatuddannelsen, Danmarks Biblioteksskole, forår 2006. Af: Kent Gottschalk Hansen & Tine Rugaard Møller.